Vi udfører Øjenlågskirurgi i Roskilde

Øjenlågskirurgi

Slut med følelsen af at se træt ud, selvom du føler dig frisk indeni

De fleste kender følelsen af at se træt ud, selvom du har sovet det du har brug for. Det er ikke en rar følelse, hvis du i virkeligheden er frisk. Vi kan hjælpe dig med dine tunge øjenlåg, poser eller slap hud under øjnene.

Operation til fjernelse af tunge, hængende øjenlåg eller poser under øjnene

En øjenlågsoperation anvendes til at fjerne tunge øjenlåg og/eller poser under øjnene, så du igen får et frisk udtryk i ansigtet. Som tiden går formindsker vores hud en del af sin elasticitet. Det kan medføre et overskud af hud, fedt eller muskel, som får dig til at fremstå træt og uoplagt grundet tunge øjenlåg eller poser under øjnene.

Før & efter billeder

Mød vores speciallæge Jesper Skovlund

Jesper Skovlund er registreret som virksomhedsansvarlig læge på klinikken. Det er Jesper som står for din operation.

Jesper Skovlund er speciallæge i øjensygdomme og beskæftiger sig udelukkende med øjenplastikkirurgi også kaldet okuloplastik. Til daglig er Jesper ansat som overlæge på Rigshospitalet hvor han siden 2015 har arbejdet med okuloplastik og har meget bred erfaring med alle former for øjenlågskirurgi, tårevejskirurgi samt øjenhulekirurgi. Han foretaget årligt flere hundrede øjenlågsoperationer. Jesper er registreret ved Styrelsen for Patientsikkerhed til at foretage kosmetiske kirurgiske indgreb i øjenomgivelserne samt behandling med botulinum toksin og ikke permanent filler.

Vi tilbyder

  • Komplet analyse af dine øjenomgivelser hos en speciallæge - der tages højde for hængende øjenbryn og andre anatomiske forskelle
  • Øjenlågsoperation, hvor begge øjenlåg klares i én operation
  • Flottere resultat - vi fjerner ikke kun overskydende hud, men også overflødigt muskulatur og fedtvæv

Operation af øvre øjenlåg

Årsagen til dine tunge øjenlåg kan være medfødt grundet genetisk lavt siddende øjenbryn, men som regel er det noget, der udvikler sig med årene. Med alderen mister huden nemlig sin elasticitet, hvilket kan medføre et overskud af hud, muskel og fedt. I de fleste tilfælde skyldes det en kombination af slap hud på øvre øjenlåg og en nedsynkning af øjenbrynene. 

Tunge øjenlåg kan resultere i indsnævring af synsfeltet, kløen, svien eller hovedpine. En øjenlågsoperation er en lille operation, som både kan give dig et friskere udseende og en bedre livskvalitet.

Operation af nedre øjenlåg

Dine små muskler omkring øjnene kan ligeledes blive slappe, hvilket resulterer i, at det fine fedtvæv bag dine øjenlåg kan pose ud gennem hinderne og træde tydeligt frem. Ofte opleves det som poser under øjenene, som medfører et træt og uoplagt udseende. Fjernelse af poser under øjnene er en lille operation, som foregår i lokalbedøvelse. Operationen kan fjerne overskud af hud, små fedtbuler og samtidig stramme dine muskler op.

Hvorfor vælge os?

  • Vi er registrerede specialister
  • Navnet er din personlige garanti
  • Førende eksperter med erfaring og nyeste viden
  • Kompromisløs æstestik og tilfredse kunder
  • Afstemte forventninger og ærlig rådgivning
  • Tillid og nære kunderelationer

Ofte stillede spørgsmål

Hvor længe er er man hævet og misfarvet

Normalt er man hævet og misfarvet op til 1-2 uger efter operationen men det er individuelt. Nogen er kun let hævet og slet ikke misfarvet med blå mærker. Der er vedvarende diskret hævelse op til 4-6 uger efter operationen og det er først på det tidpunkt resultatet endeligt kan vurderes.

Hvornår kan man gå på arbejde igen

Det afhænger af hvad du arbejder med. Hvis du sidder ved en computer kan du godt arbejde dagen efter operationen, men du må forvente at kunne være hævet og misfarvet 1-2 uger efter operationen. Hvis du har et arbejde med mange tunge løft, fysisk anstrengelse eller arbejder i et beskidt miljø bør man først gå på arbejde efter at trådenee er fjernet.

Hvornår skal tråde (suturer) fjernes

Tråde skal fjernes 7-14 dage efter operationen. Der gør ikke ondt men kan godt ”nappe”lidt

Gør selve operationen ondt

Selve operationen gør normalt ikke ondt da du er lokalbedøvet. Du vil kunne fornemme tryk og pres men der er ingen egentlige smerter. Hvis du under operationen fornemmer smerter/ubehag så skal du sige til, da der kan anlægges yderligt med lokalbedøvelse.  Anlæggelse af lokalbedøvelse er forbundet med lette smerter/ubehag.

Gør lokalbedøvelse ondt

Anlæggelse af lokal er forbundet med lette smerter/ubehag. Det foregår med en meget tynd nål hvormed lokalbedøvelsen sprøjtes ind under huden, og tager kort tid.

Har man smerter efter operationen

Man har normal ikke smerter efter operationen, men der kan være nogen ømhed ved operations arret de første dage efter operationen.

Skal man rense såret

Nej du skal ikke aktivt vaske og rense såret. Men hvis der sidder meget snask eller blod på sårkanten kan du godt fjerne dette med en vatrondel opblødt i afkogt vand.

Hvor lang tid tager operationen

En operation for tunge øvre øjenlåg tager normalt cirka 1 time. Operation af nedre øjenlåg tager normalt cirka 1,5 time.

Antibiotika efter operationen

Som regel skal man den første uge efter operationen benytter noget antibiotisk salve på såret. Salven udleveres som udgangspunkt i forbindelse med operationen.

Beroligende tablet

Hvis du er nervøs og anspændt i forbindelse med operationen har du mulighed for at få en beroligende tablet (Halcion) som skal tages umiddelbart inden operationen. Tabletten gør dig afslappet og lidt døsig. Du må ikke køre bil efter du har fået en beroligende tablet.

Må man køre bil efter operationen

Du bør ikke selv køre bil efter operationen da synet kan være sløret og der kan være hævelse. Bilkørsel kan normalt genoptages dagen efter operationen hvis du ikke har nogen synssløring eller anden synspåvirkning.

Hvornår kan man igen dyrke motion

Du må begynde at dyrke motion igen efter operationen når trådenede er blevet fjernet.

Hvornår kan man gå i bad igen

Du må gå i bad igen dagen efter operationen. Du skal dog undlade at vaske direkte på såret indtil trådene er fjernet.

Hvad med makeup

Når du møder op til operation bør du ikke have make-up i øjenomgivelserne. Du må igen begynde af anvende make-up i øjenomgivelserne efter at trådenee er fjernet.

Det første døgn efter operationen

Du skal det første døgn efter operationen tage det lidt med ro. Du må ikke lave kraftige fysisk anstrengelse. Almindelige dagligdags gøremål må du gerne lave. Den første nat efter operationen må du gerne ligge med hovedet lidt højt. Der kan det første døgn efter operationen godt komme lidt væske og bloddråber fra sårkanten.

Skal der kølemaske på såret efter operationen

Hvis man ønsker kan man det første døgn efter operationen gerne benytte en kølemaske/ ispose. En kølemaske/ispose kan måske være med til at mindske hævelse og misfarvning. Køle maske kan bruges 15minutter ad gangen hver time.

Priser

Lovpligtig forundersøgelse
Gratis
Suturfjernelse og efterkontrol
Gratis
Øvre øjenlåg
10.500 kr.
Nedre øjenlåg
12.000 kr.
Øjenbrynsløft (frapris)
fra 9.500 kr.
Øjenbrynsløft via tinding
12.000 kr.
Asiatiske øjenlåg (double eyelid surgery)
12.000 kr.

Øjenlågskirurgi foretages ved egenbetaling uden tilskud fra sygesikringen. Ved kombineret operationer opnås rabat, der oplyses på forespørgsel.